PORTRETTEN

PORTRETTEN


Aan de hand van foto's schilder of teken ik je kind(eren),


idool, ouders, partner,...in kleur of zwart wit.


Dit kan in acrylverf op doek of met pastel/houtskool op papier.


Het budget, formaat en stijl worden steeds vooraf besproken.WERKWIJZE


Hoe gaat het in zijn werk?

Via mail kan je 1 of liefst meerdere foto's doorsturen om het portret te laten maken. Let wel op dat de foto's scherp en duidelijk zijn. Indien je dit wenst kan ik ook zelf een aantal foto's komen maken. Het is ook mogelijk om aparte foto's van verschillende personen samen te voegen tot 1 portret.

Dan overleggen we de prijs, kleuren, techniek, formaat en wanneer het portret af moet zijn.Een prijsofferte wordt u dan ook op voorhand toegestuurd.

Na het ontvangen van het voorschot ga ik aan de slag om het portret tijdig af te krijgen volgens uw wensen en budget.Je krijgt een bericht wanneer het portret klaar is en kan worden afgehaald of eventueel opgestuurd.


Hoelang duurt het voor een portret klaar is?

Dit hangt af van een aantal factoren zoals bv. de techniek, een geschilderd portret zal iets meer tijd vragen dan een portret in pastelkrijt of houtskool. Maar normaal gezien is een portret klaar tussen 2 tot 3 weken en voor een geschilderd portret reken je best een maand. Indien je het portret nodig hebt voor een speciale gelegenheid zoals een verjaardag, communiefeest,...vermeld dit dan duidelijk in je mail.


Wat kost een portret?

Uiteraard wilt u graag weten wat een portret kost. Omdat ik maatwerk lever kan ik alleen richtprijzen geven.Het hangt van een aantal factoren af, van het formaat, het aantal personen die u er op wil laten schilderen en van de techniek die u verkiest.Zo kost een portret van 1 persoon in pastelkrijt op formaat 30 x 40 cm ongeveer 300 euro en een portret van 2 personen in acrylverf op formaat 30 x 50 cm ongeveer 480 euro.Geef gerust uw wensen door en ik stuur u vrijblijvend een richtprijs door.


Met wat voor materiaal werk je?

Portretten maak ik gewoonlijk in pastelkrijt of houtskool op papier of in acrylverf op doek.Dit kan zowel in kleur als in zwart wit.

Pasteltekeningen hebben een andere uitstraling dan geschilderde portretten en worden ingekaderd.


Hoe houd ik mijn schilderij of tekening in goede conditie?

Probeer grote klimaatverschillen zoveel mogelijk vermijden. Doek gaat in een erg droge ruimte slap hangen, waardoor er rimpels in kunnen komen. Een schilderij direct boven de centrale verwarming hangen is daarom geen goede keus. Van erg vochtige ruimtes krimpt het doek, waardoor deze te strak over het raamwerk gespannen wordt. Hang geen schilderij of tekening op boven een open haard of op een plek waar veel kaarsen worden gebrand. De roetdeeltjes hechten aan de verflaag en vervuilen het schilderij. Bij tekeningen op papier is het belangrijk om ze niet aan direct zonlicht bloot te stellen.


Copyright © All Rights Reserved